Przepis na ciasto francuskie ze szpinakiem i żółtym serem krok po kroku składniki - 1 op. ciasta francuskiego (275 g) - 100 g sera żółtego (użyłam sera mozzarella) - 200 g szpinaku (użyłam mrożonego) - 75 g passaty pomidorowej - 30 ml śmietanki 30% - ½ cebuli - 1 ząbek czosnku - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżka oliwy lub oleju - pieprz przygotowanie - Na patelni rozgrzej oliwę. Ciasto francuskie ze szpinakiem i serem żółtym to przepis na szybką przekąskę na ciepło. Następnie wyłóż połowę startego sera, szpinak, a na koniec drugą połowę startego sera. Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik). Idealnie sprawdzi się na kolację, a także na każdą imprezę. - Ciasto francuskie przekrój na pół wszerz.