Poza sezonem można przygotować ją z grzybów mrożonych... 500g świeżych mieszanych leśnych grzybów 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 litr wywaru warzywnego 2 łyżki masła 1 marchewka 50 ml słodkiej śmietany 30- 36% sól, pieprz makaron Grzyby oczyszczamy. ...kwintesencja jesieni, zupa grzybowa ze świeżych mieszanych leśnych grzybów to jedna z moich ulubionych zup, najbardziej smakuje nam z makaronem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek; chwilkę podsmażamy a następnie dorzucamy pokrojone grzyby i smażymy ok. 5 minut. Grzyby z cebulą przekładamy do garnka, dodajemy marchewkę i zalewamy gorącym wywarem. Dodajemy cebulę i smażymy na średnim ogniu, aż się zeszkli.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.mniam-mniam.com.pl/2020/09/zupa-grzybowa-ze-swiezych-grzybow.html