Przepis na ciasto budyniowe bez pieczenia Budyniowe ciasto bez pieczenia z advocatem Drukuj Ocena: 4.8 /5 ( 4 głos/y ) składniki 400 g długich biszkoptów 100 g advocatu 100 ml wody 40 g mleka zagęszczonego słodzonego sok z połówki cytryny Krem: 500 ml mleka 2 op. budyniu (bez cukru) 3 łyżki cukru 200 g masła 220 g mleka zagęszczonego słodzonego 100 g advocatu Dodatkowo: 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao przygotowanie Na początek ugotuj budyń – na 500 ml mleka potrzebujesz 2 opakowania budyniu (to nie pomyłka 🙂 ). W powstałej mieszance maczaj każdy z biszkoptów – namoczone biszkopty ułóż na spodzie formy, na warstwę biszkoptów wyłóż budyniową masę, a na wierzch ponownie ułóż warstwę namoczonych biszkoptów. Pomysł na ciasto budyniowe bez pieczenia tworzył się w mojej głowie od dawna – czułam, że połączenie budyniu, advocatu i mleka skondensowanego może bardzo pozytywnie zaskoczyć. 200 ml mleka wymieszaj z proszkiem budyniowym i cukrem, powstałą mieszankę wlej do gotującego się pozostałego mleka. Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik). Budyniowe ciasto z advocatem bez pieczenia