Spaghetti zapiekane z pulpecikami

Marta
Obiad
31.08.2020 20:34
Spaghetti zapiekane z pulpecikami

Spaghetti zapiekane z pulpecikami - składniki na pulpety: - 500 g mięsa mielonego wieprzowego - 1 duża cebula - 1 duże jajko - 3 łyżki kaszy manny - 3 ząbki czosnku - przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, oregano - około 1,5 litra bulionu warzywnego Spaghetti zapiekane z pulpecikami - składniki na sos: - 2 cebule - 4 ząbki czosnku - 1 puszka krojonych pomidorów - 500 ml przecieru pomidorowego - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 3 łyżki ketchupu - 0,5 szklanki wody - przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano, ostra papryka, cukier Spaghetti zapiekane z pulpecikami - pozostałe składniki: - 300 g makaronu spaghetti - 250 g sera mozzarella Jak zrobić spaghetti zapiekane z pulpecikami? - W pierwszej kolejności przygotuj pulpecikami. Do mięsa dodaj jajko, kaszę mannę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, ostudzoną cebulę oraz przyprawy: sól, pieprz i oregano. Na rozgrzanym oleju podsmaż drobno pokrojone cebule wraz z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. W garnku zagotuj bulion, włóż pulpety i gotuj na niewielkiej mocy palnika przez około 20 minut. Spaghetti w sosie pomidorowym z pulpecikami, które zapieka się w piekarniku to wyśmienite, pożywne i bardzo aromatyczne danie. Sos gotuj na niewielkiej mocy palnika przez około 20 minut - do czasu jego zredukowania się. Pod koniec gotowania dodaj przyprawy: sól, pieprz, bazylię, oregano, ostrą paprykę i szczyptę cukru. Polecam Ci również inne przepisy na dania z makaronem:

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/08/spaghetti-zapiekane-z-pulpecikami.html