Ala skrzydełka z boczniaka.

Magdalena
Obiad
11.08.2020 19:09
Ala skrzydełka z boczniaka.

Mąkę mieszamy z przyprawami, dodajemy wody, aż uzyskamy kostyntencje jak do ciasta na naleśniki Boczniaki, moczymy najpierw w cieście, później w panko i rzucamy na rozgrzany tłuszcz. Ok. Potrzebujemy paczkę boczniaka, panko – pisałam o tej panierce tutaj : https://lyzkawzupie.art.blog/2020/05/23/panko/ mąką pszenna lub z ciecierzycy, sos sojowy, wędzona papryka, kumin, imbir, czosnek, sól i pieprz. Boczniaki delikatnie myjemy i dzielimy na mniejsze porcje, zalewamy sosem sojowym i zostawiamy tak na 10 minut. 😊 Jest to danie w całości wegetariańskie, w którym głównym składnikiem jest boczniak.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lyzkawzupie.art.blog/2020/07/05/ala-skrzydelka-z-boczniaka/