Składniki: - 2 małe cukinie lub kabaczki (waga po obraniu 320 g) - 1 długa szpiczasta czerwona papryka - 1 opakowanie kabanosów Olewnik - 1 mała cebula lub 2 łyżki płatków suszonej cebuli - 6 pieczarek - 1 opakowanie krojonych pomidorów z oliwą i czosnkiem (390 g) - 1 szklanka wody - sól i pieprz do smaku - 2 łyżki oleju Przygotowanie: Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę (pomijamy ten krok jeśli używamy suszonej, tą dodajemy na końcu razem z pomidorami). Na koniec dodajemy krojone pomidory i wodę, doprawiamy do smaku i dusimy wszystko pod przykryciem do miękkości cukinii (powinna być miękka, ale nie może się rozpadać). Danie jednogarnkowe z cukinią, kabanosem i pieczarkami Latem często stawiam na szybkie przepisy pełne warzyw i kolorów. Całość idealnie pasuje do świeżego, domowego pieczywa (tu znajdziecie przepis na najłatwiejszy chleb), jak i porcji ziemniaków. Dziś polecam Wam danie jednogarnkowe z cukinią, kabanosem i pieczarkami.