Mam nadzieję, że nie 🙂 Wymaga co prawda wcześniejszych przygotowań, bo dzień wcześniej należy zagotować śmietankę z gałązkami mięty i odstawić na noc do schłodzenia, aby śmietanka nabrała miętowego aromatu, ale poza tym jest szybki i prosty do przygotowania. Polecam. 550 ml śmietanki 36% MU! od Wart-Milk 4-6 niedużych gałązek mięty 45g ciasteczek typu oreo/neo 1 op. zielonej galaretki borówki amerykańskie Pianka śmietanowa z dodatkiem pokruszonych ciasteczek (zamiennie można dodać tartą czekoladę) o wyraźnie miętowym posmaku, a do tego borówki amerykańskie, moje ulubione. Zimną śmietankę z miętą wstawiamy do lodówki na całą noc. Pozostałą śmietankę ubijamy na sztywno (można wykorzystać dodatkowo zagęstnik lub odrobinę żelatyny). Wkładamy do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką i wyciskamy na deserze śmietanowe rozetki. Masę od razu wykładamy do przygotowanych wcześniej pucharków (u mnie 2-3 duże). Lato w pełni, pora więc na iście letni deser.