Sernik z jagodami

Magdalena
Ciasta
30.07.2020 17:42
Sernik z jagodami

Składniki: Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 250 g zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 2 żółtka (jajka rozmiar L) szczypta soli Masa serowa: 1 kg zmielonego sera twarogowego (może być z wiaderka) 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 duży budyń waniliowy bez cukru (64 g) 250 g serka homogenizowanego waniliowego Dodatkowo: ok. 500 g jagód 1 łyżka kaszy manny cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto: Do miski wsypujemy przesianą mąkę i dodajemy proszek do pieczenia, szczyptę soli, cukier puder, żółtka oraz pokrojone w kostkę zimne masło. Masa serowa o smaku waniliowym wykonana jest z twarogu sernikowego z dodatkiem waniliowego serka homogenizowanego oraz waniliowego proszku budyniowego. Sernik przygotowany na kruchym spodzie, ze świeżymi jagodami oraz tartym ciastem na wierzchu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2020/07/sernik-z-jagodami.html