Oprócz tych składników w sałatce znajdziemy również czerwoną cebulę, ketchup, ogórki, kukurydzę, paprykę marynowaną oraz kapustę pekińską, Wegańska sałatka gyros – przepis składniki - 100 g kotletów sojowych - 3 łyżki przyprawy do gyrosa - 3 łyżki oleju - 2 małe lub 1 duża czerwona cebula - 100 g ketchupu - 5 ogórków (świeżych, kiszonych, korniszonów – możesz pomieszać np. 2 świeże ogórki i 3 kiszone lub użyć jednego rodzaju) - 220 g kukurydzy konserwowej - 300 g majonezu (użyłam wegańskiego majonezu firmy Develey) - 200 g papryki konserwowej - 150 g kapusty pekińskiej przygotowanie - Churros z piekarnika i smażone – przepis - Wegańska Wigilia i wegańskie Święta – 12 sprawdzonych przepisów bez mięsa, bez nabiału i bez jajek - Jak zrobić sos serowy? Sprawdź najnowsze przepisy - Roślinne źródła witaminy D – dowiedz się, co jeść, aby uzupełnić jej poziom w organizmie - FIT Malinowa chmurka bez pieczenia – niskokaloryczne ciasto! - CHURROS w dwóch wersjach! Wegańska sałatka gyros – warstwowa sałatka w wersji z kotletami sojowymi i wegańskim majonezem. Podsmażaj na małym ogniu, co jakiś czas mieszaj – będzie to trwało około 15 – 20 minut. Zamiast mięsa używamy kotletów sojowych w przyprawie do gyrosa i dodatkowo korzystamy z wegańskiego majonezu. Sałatka gyros bez mięsa składa się z takich warstw, jak mięsna wersja sałatki. - W salaterce (misce) ułóż warstwami kolejno: kotlety sojowe, cebulę, ketchup, ogórki, kukurydzę, majonez, paprykę, kapustę pekińską.