Truskawkowe kruche babeczki z kremem z białej czekolady

Monika
Desery
12.06.2020 8:22
Truskawkowe kruche babeczki z kremem z białej czekolady

Krem: 300 ml mleka 3 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki cukru 1 op. cukru waniliowego 90 g białej czekolady 200 g miękkiego masła kilka kropel esencji miętowej (można pominąć) 100 ml mleka wymieszaj z żółtkami, mąką ziemniaczaną, mąką pszenną, cukrem i cukrem waniliowym. składniki Ciasto: 300 g mąki (polecam krupczatkę) 150 g schłodzonego masła 3 duże żółtka (lub 4 małe) 5 łyżek cukru Dodatkowo: 200 g truskawek 1 galaretka truskawkowa + 200 ml wody truskawki i/lub świeża mięta do dekoracji Truskawki zblenduj. 200 ml mleka zagotuj i do gotującego się dodaj wymieszane wcześniej składniki. Galaretkę rozpuść w 200 ml gorącej wody i wymieszaj z truskawkami. Następnie wylep ciastem foremki na babeczki i piecz ok. 10 minut w 180 stopniach Celsjusza. Miękkie masło utrzyj na puszysto, a następnie partiami dodawaj wystudzony budyń, całość miksuj.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://viagusto.pl/truskawkowe-kruche-babeczki-z-kremem-z-bialej-czekolady/