Na koniec dodać odłożone szparagi z główkami ułożyć w sosie obsmażone kawałki ryby i dusić kolejne 5 - 7 minut pod przykryciem podałam z młodymi ziemniakami SMACZNEGO ! Pyszny, wykwintny majowy obiad dla wielbicieli szparagów i łososia. 2 kawałki łososia a160 g1 pęczek zielonych szparagów 500 g1-2 marchewki1 mała cebulasól, pieprzsok z cytryny1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego200 ml bulionu200 ml śmietany kremówki1 łyżka masła klarowanego2 łyżki mąkiPrzygotowanie: Zdjąć z patelni i odłożyć na bok szparagi umyć, odłamać niejadalne końce i pokroić na skos w kilkucentymetrowe kawałki. Po kilku minutach dodać kawałki szparagów (te z główkami odłożyć na koniec) i przesmażyć. Marchewkę obrać i pokroić podobnie na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać marchewkę i podsmażać kilka minut.