Niezbędne składniki: - 1 banan - szklanka mąki - pół szklanki wody p - 1 jajko - szczypta soli - szczypta proszku do pieczenia - łyżka śmietany 30% Przygotowanie: Do naczynia przesypać mąkę, dodać sól, proszek do pieczenia, następni jajko, dolać wody, śmietanki, wymieszać wszystkie składniki, pokroić w plasterki banana, dołożyć do masy i ponownie wymieszać. Sama wielokrotnie miałam problem z niewykorzystanymi produktami, ale postanowiłam postarać się o lepszą organizację w kuchni i zaczęłam planować jadłospis, korzystając z porad Pauli z Wilkuchnia, których udzieliła mi w wywiadzie. Kiedy jednak zdarzy się, że coś traci świeżość, zastanawiam się, w jaki sposób mogę dać mu nowe życie i tak było w przypadku banana, którego skórka przybrała ciemnobrązowy kolor. Improwizowany przepis z tego, co aktualnie miałam w zapasie - proste w przygotowaniu, zajmują dosłownie 5 minut i są pyszne! Kupujemy ponad miarę, czego konsekwencją jest beznamiętne wyrzucanie zbędnych artykułów spożywczych.