Pstrąg z warzywami

Obiad
02.05.2020 10:08
Pstrąg z warzywami

Składniki /2 porcje: – mieszanka warzyw mrożonych ( u mnie brokuły,marchew, kukurydza, groch cukrowy (strąki), seler z przyprawą włoską) – 2 świeże wypatroszone pstrągi – 1 mała cytryna – 2 ząbki czosnku – 2 łyżki masła klarowanego – 1 gałązka rozmarynu – sól i pieprz – oliwa z oliwek Do podania: Ziemniaki, ryż, kasza Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 250 stopni C. Każdego pstrąga posypać szczyptą rozmarynu i natrzeć 1 łyżką oliwy, do środka włożyć po 1 nieobranym ząbku czosnku oraz skropić sokiem z cytryny. Następnie mieszamy z łyżką oliwy z oliwek extra vergin. Pstrągi opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/dania-wegetarianskie/pstrag-z-warzywami/