Skubaniec z rabarbarem, jabłkami i budyniem i kruszonką z migdałami

Jolanta
Ciasta
27.04.2020 13:00
Skubaniec z rabarbarem, jabłkami i budyniem i kruszonką z migdałami

Składniki: 4 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru+ 2 łyżki do przesypania owoców+ 2 łyżki do budyniu 1 łyżka cukru brązowego do posypania migdały w płatkach 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 250 g margaryny lub masła 1 budyń waniliowy bez cukru 450 ml mleka 70 dag rabarbar 2 jabłka antonówki 2 łyżki domowy cukier waniliowy Przygotowanie: Jak przygotować kruche ciasto. Jabłka myjemy, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy w kostkę, rabarbar myjemy, ściągamy skórę, kroimy, na 1,5 cm kawałki, mieszamy z jabłkami, posypujemy 2 łyżkami cukru. Jajka ubijamy z cukrem pudrem i domowym cukrem waniliowym, do jajecznej masy wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlewamy rozpuszczoną margarynę, dokładnie wyrabiamy ciasto. Rabarbar i jabłka wykładamy na masę, przykrywamy gorącym budyniem ugotowanym wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem cukru, zmniejszając minimalnie ilość mleka. A ja mam swój przepis na rabarbar na kruchym cieście z budyniem. Skubaniec z rabarbarem, jabłkami i budyniem i kruszonką z migdałami. Piotrek ma swój rewelacyjny przepis na ucierane ciasto z rabarbarem i kruszonką. Pyszny Skubaniec z rabarbarem, jabłkami i budyniem waniliowym, obsypany płatkami migdałów i brązowym cukrem. To ciasto niektórzy nazywają skubańcem, gdyż ciasto ma taką konsystencję, że można je sobie skubać na blachę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/ciasta-i-ciasteczka/skubaniec-z-rabarbarem-jablkami-i-budyniem/