Delikatne, rozpływające się w ustach rogaliki krucho-drożdżowe z kremem czekoladowym. Rogaliki krucho-drożdżowe - składniki: - 4 szklanki mąki pszennej - 60 g drożdży - 2/3 szklanki letniego mleka - 4 łyżki cukru - 2 jajka - 200 g rozpuszczonego masła - szczypta soli - krem czekoladowy - dodatkowo: 2 jajka do posmarowania i 4 łyżki cukru trzcinowego do posypania rogalików - Ciasto przenieś do miski oprószonej mąki, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Na każdy trójkąt połóż 1 łyżeczkę kremu czekoladowego i zwiń na kształt rogalika, rozpoczynając od podstawy trójkąta. Wymieszaj, przykryj bawełnianą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut, by drożdże zaczęły pracować. Jak zrobić rogaliki krucho-drożdżowe? - W pierwszej kolejności przygotuj rozczyn z drożdży.