Domowy ajerkoniak na domowej roboty Wielkanoc Wczoraj były ciasteczka z polewą ajerkoniakową, więc nie mogłam Was na Wielkanoc zostawić bez przepisu na sam keto ajerkoniak. Ja korzystam właściwie tylko z jaj ekologicznych i zaobserwowałam, że żółtka w tych jajach bywają raczej bardziej żółte niż pomarańczowe, stąd mój keto ajerkoniak nie jest zbyt intensywny w kolorze. Cała filozofia z keto ajerkoniakiem sprowadza się do zamiany cukru na erytrytol, a w moim przypadku także zwykłego mleka skondensowanego na mleko kokosowe. 🙂 Keto ajerkoniak Uwielbienie dla idei DIY Analizując dogłębniej sprawę stwierdziłam, że właściwie wszystko oprócz ajerkoniaku da się zastąpić produktami bardziej przyjaznymi na diecie ketogenicznej. Poniżej znajdziecie szczegółowy przepis na sam ajerkoniak (z poprawionymi proporcjami) oraz na mleko skondensowane. Pomysł na keto ajerkoniak przyszedł automatycznie wraz z pierwszymi planami na świąteczne pyszności. Jeśli podobają Wam się treści prezentowane na moim blogu i chcecie okazać wsparcie dla mojej działalności, to zachęcam do postawienia mi wirtualnej kawy za pomocą poniższego przycisku A jednak myśl, że można je zrobić przyczepiła się do mnie i nie chciała opuścić… Mi to jednak nie przeszkadza, chociaż jesteśmy przyzwyczajani do mocnego koloru ajerkoniaku na sklepowych półkach. Keto ajerkoniak wprost wymiata, a raczej zwala z nóg… 🙂 Keto likier jajeczny Keto ajerkoniak – pali rurę i w berecik też trzaska 😀 I nie wiem czy to tylko moje wrażenie, ale to jest w cholerę mocne! No bo jeśli coś da się zrobić własnym sumptem, to właściwie czemu nie…? A wziął się stąd, że jednym z moich ulubionych niegdyś wielkanocnych wypieków były babeczki ajerkoniakowe. Jeśli chodzi o sam ajerkoniak to bazowałam na tym przepisie. Podobno w pełni naturalne jajka wcale nie mają intensywnie pomarańczowego koloru.