Nuggetsy w płatkach kukurydzianych

Obiad

06.04.2020 12:05

Nuggetsy w płatkach kukurydzianych

Składniki: 2 szklanki suchej zielonej soczewicy (około 400 g) duża cebula 5-6 łyżek oleju sól i pieprz (lub ulubione przyprawy, np. pieprz ziołowy, sól czosnkowa, sos sojowy) Odmierz 2 pełne szklanki suchej soczewicy, wsyp do rondla, zalej wodą (2 cm ponad poziom) i zagotuj. Bardzo łatwe i smaczne nadzienie z zielonej soczewicy oraz cebuli😉 Z dzieciństwa pamiętam, jak moja babcia nadziewała takim farszem pampuchy (parowańce). Gotowy farsz od razu zużyj do nadziewania lub przechowuj w lodówce.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarnesos.com.pl/nuggetsy-w-platkach-kukurydzianych/