Jeśli jarzynkę zużyłaś pierwszego dnia, ugotuj w rosole 2 marchewki, 1 pietruszkę, kawałek selera i pora w rosole umieścić kawałki mięsa, warzywa, przyprawy, doprawić ewentualnie solą, zagotować podawać posypane zieleniną z pieczywem SMACZNEGO ! Flaczki z kurczaka to aromatyczny rosół z mnóstwem przypraw. Danie pycha, polecam!1,2 l rosołu z kurczaka2 udka z kurczaka1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku1/2 łyżeczki papryki ostrej3-4 cm kawałek imbiru1/3 łyżeczki gałki muszkatałowej1 łyżeczka majeranku1-2 listki laurowe3-4 kulki ziela angielskiegosól, pieprzPrzygotowanie: mięso z ostudzonego mięsa udek odzielić od kości i po kawałku odrywać wzdłuż włókien przy pomocy palców lub widelcem warzywa z rosołu zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej (2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera).