Szaszłyk z łososia z brukselką

Bogumiła
Obiad
17.03.2020 22:17
Szaszłyk z łososia z brukselką

Przepis krok po kroku Składniki: 400 g fileta z łososia ze skórą 250 g brukselki, ale kupiłbym więcej jako dodatek 1 płaska łyżeczka cukru do gotowania brukselki 1 łyżeczka soli do gotowania brukselki sos ogórkowy od Roleskiego Marynata: 3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine sok z połowy cytryny sól, świeżo zmielony czarny pieprz W ten prosty sposób ożeniłem łososia z brukselką 😉 Idealnym dopełnieniem tego mariażu, okazał się bez wątpienia sos ogórkowy, kremowy, lekko pikantny i odpowiednio kwaskowy: PYSZNOŚCI 🙂 Szaszłyk z łososia z brukselką. Ja postawiłem na jeszcze odrobinę brukselki, biały ryż oraz sos ogórkowy, który kapitalnie komponuje się z potrawami z ryby. Na koniec potrawę dopraw składnikami marynaty: solą, pieprzem, oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny. Krok 1: Po pierwsze filet z łososia oczyść z łusek ewentualnych ości. Szaszłyk z łososia z brukselką zapiekaj przez 10 minut. Szaszłyk z łososia z brukselką podałem… Chwile pokombinowałem i wymyśliłem szaszłyk z łososia z brukselką. Więcej rybnych inspiracji znajdziecie —>TUTAJ<— Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Instagram Krok 3: Następnie rozgrzej piekarnik do maksymalnej temperatury z funkcją termoobiegu, u mnie jest to 230°C.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/artykuly/przepisy/dania-glowne/szaszlyk-z-lososia-z-brukselka/