Bezy migdałowe

Desery
09.03.2020 9:19
Bezy migdałowe

Składniki: 3 białka szczypta soli 5 łyżek cukru 3 łyżki zmielonych migdałów kilka kropel soku z cytryny Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Kiedy piana będzie już gęsta, wcisnąć kilka kropel soku z cytryny i wsypać zmielone migdały Wymieszać delikatnie łyżką. Nie wolno z niczym przesadzić, bo piana opadnie i nic z tego nie będzie. Bezy suszyć w piekarniku, nagrzanym do 100 stopni z termoobiegiem, 1,5 godziny. Po każdym dodaniu cukru, przez chwilę miksować, żeby cukier się rozpuścił. Po tym czasie, uchylić drzwiczki piekarnika i suszyć jeszcze pół godziny. Pamiętajcie, żeby bezy przechowywać w puszce, lub zamkniętym słoiku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/03/bezy-migdaowe.html