Pieczeń rzymska

Śniadania
22.02.2020 19:19
Pieczeń rzymska

szynki 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli peklowej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego pieprz, sól do smaku 3 jajka 3 łyżki bułki tartej Wykonanie: Mięso zmielić, razem z czosnkiem. Szkoda, że nie mogę Wam przez ekran, przekazać zapachu :) Składniki: 0,5 kg. schabu (powinien być tłuściejszy) 0,5 kg. Powiem szczerze, że nie spodziewałam się takiego efektu, bo robiłam w połowie ze schabu. Po tym czasie, odkryć mięso i piec jeszcze 20-30 minut. Tak przygotowane mięso, przełożyć do keksówki, wyłożonej folią aluminiową. Tak niewiele trzeba, żeby cieszyć się domową wędliną. Wierzch przykryć folią aluminiową i piec 40 minut. Bałam się, że będzie sucha.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/02/pieczen-rzymska-ii.html