Surówka z czerwonej kapusty z czosnkową nutą

Magdalena
Sałatki
01.02.2020 16:16
Surówka z czerwonej kapusty z czosnkową nutą

Składniki: - 0,5 główki małej czerwonej kapusty - 3 pełne łyżki posiekanego szczypiorku - 2 łyżeczki płynnego miodu – u mnie wielokwiatowy - sól i pieprz do smaku - Bio olej słonecznikowy tłoczny na zimno o smaku czosnku SemCo - 4-5 kropli soku z cytryny - opcjonalnie nieduża ilość jogurtu naturalnego Przygotowanie: Kapustę drobno szatkujemy. Surówka z czerwonej kapusty z czosnkową nutą Prosta, pyszna surówka, którą można przygotować w kilka minut. Jeśli surówka wyda ci się za ostra (dodasz np. ciut za dużo oleju) można ją złagodzić poprzez dodanie niewielkiej ilości jogurtu naturalnego. Taka surówka z czerwonej kapusty z czosnkową nutą idealnie pasuje do najróżniejszych mięsnych sosów. Kolejno dodajemy posiekany szczypiorek, niewielką ilość pieprzu, sok z cytryny i delikatnie polewamy całość olejem. Odstawiamy na bok na kilka minut. Choć oczywiście można ją podać do dowolnego drugiego dania lub zjeść od tak.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/surowka-z-czerwonej-kapusty-z-czosnkowa-nuta/