Kluski ruskie

Marta
Obiad
28.01.2020 20:14
Kluski ruskie

Kluski ruskie - składniki: - 750 g ziemniaków - 250 g sera białego tłustego lub półtłustego - 1 jajko - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 0,5 szklanki mąki - przyprawy: sól i pieprz - około 3 łyżki oleju - Zimne ziemniaki przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mielenia mięsa, dodaj rozgnieciony ser, jajko, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Na wrzątek wrzucaj po kilka klusek i gotuj około 3 minut, licząc od momentu wypłynięcia klusek na wierzch. Kluski ruskie są proste i szybkie w przygotowaniu, i stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnych pierogów ruskich.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/01/kluski-ruskie.html