Twaróg na sernik - 1 kg masło - 25 dag cukier - 2,5 szkl jajka - 5 szt cukier waniliowy - 2 op żelatyna spożywcza - 12 łyżeczek mleko - 1 szkl kakao ciemne - 5 łyżeczek bałwanki czekoladowe ozdoby cukiernicze Żelatynę namoczyć w 1 szklance wody. Masę wlewamy do tortownicy po 3 łyżki , raz białą, raz ciemną (tak jak robi się ciasto zebra). Miękkie masło utrzeć, stopniowo dodać cukier, cukier waniliowy oraz żółtka. Mleko delikatnie podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę która napęczniała w wodzie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://camillawkuchni.blogspot.com/2018/01/sernik-w-paski-na-zimno-z-bawankami.html