Chatka Puchatka - sernik na zimno

Ciasta
14.01.2020 14:08
Chatka Puchatka - sernik na zimno

Polewa kakaowa: 50 g masła 2 łyżki cukry pudru 3 łyżki kakao 1 łyżeczka żelatyny 3 łyżki gorącej wody 36 sztuk herbatników maślanych, pełnoziarnistych folia aluminiowa Składniki: Masa serowa: 750 g twarogu z wiaderka 250 g masła 1 szklanka cukru pudru 1 czubata łyżka kakao 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego Folię rozwijamy na blacie a na niej układamy wzdłuż herbatniki - w trzech rzędach po sześć sztuk, tak aby utworzyły prostokąt. Gdy składniki się połączą, masę dzielimy na dwie części (masy białej powinno być trochę więcej niż masy kakaowej). Unosimy dwa dłuższe boki foli aluminiowej, tak aby dwa boczne rzędy herbatników z masą utworzyły trójkąt. Masło ucieramy z cukrem pudrem na jasną, puszystą masę. Wkładamy do lodówki na około 3 godziny. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Przez środek, wzdłuż prostokąta wykładamy pasek z pozostałej ciemnej masy. W rondelku rozpuszczamy masło z cukrem i kakao.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2020/01/chatka-puchatka-sernik-na-zimno.html