Pyszne paszteciki z kapustą i pieczarkami

Monika
Obiad
07.12.2019 15:34
Pyszne paszteciki z kapustą i pieczarkami

Składniki: ( porcja na 36 sztuk/ szklanka 250 ml) Rozczyn: - Drożdże świeże 25 g - Mleko letnie 1/4 szklanki - Cukier łyżka - Mąka pszenna łyżka Ciasto: - Mąka pszenna 500 g - Mleko letnie 3/4 szklanki - Jajko - Sól łyżeczka - Olej 1/4 szklanki Farsz: - Kapusta kiszona 500 g - Pieczarki 500 g - Cebula średnia - liść laurowy - Ziele angielskie - Masło łyżka lub olej Przygotowanie: W misce wymieszać składniki na rozczyn, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. 15 minut. W misce wymieszać składniki na rozczyn, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. 15 minut. Pokroić na kawałki ok. 5 cm i odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia łączeniem ciasta do dołu. Pokroić na kawałki ok. 5 cm i odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia łączeniem ciasta do dołu. Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić, rozwałkować na blacie posypanym mąką najlepiej na kształt prostokąta. Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić, rozwałkować na blacie posypanym mąką najlepiej na kształt prostokąta. Do osobnej dużej miski dodajemy wszystkie składniki na ciasto oraz wyrośnięty rozczyn. Do osobnej dużej miski dodajemy wszystkie składniki na ciasto oraz wyrośnięty rozczyn. na ok 1h. W tym czasie przygotować farsz. na ok 1h. W tym czasie przygotować farsz. Na środku każdego pasa rozłożyć przygotowany farsz i zwinąć każdy pas w roladę. Na środku każdego pasa rozłożyć przygotowany farsz i zwinąć każdy pas w roladę. Paszteciki odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Paszteciki odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę do zarumieniania. Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę do zarumieniania. W tym czasie nastawić piekarnik na 190 stopni. W tym czasie nastawić piekarnik na 190 stopni. wyrobione ciasto wkładamy do miski przykrywamy i odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ( podwojenia swojej objętości. wyrobione ciasto wkładamy do miski przykrywamy i odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ( podwojenia swojej objętości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2019/12/pyszne-paszteciki-z-kapusta-i.html

Kulinarne Przygody

Monika

youtube