Składniki na ciasto (blacha 24×24 cm): 200 g masła 250 g gorzkiej czekolady (70%) 5 jajek (wielkość L) 200 g cukru trzcinowego 25 g mąki pszennej 15 g Czarnego Kakao Intense Dr. Oetkera szczypta soli Składniki na waniliowy krem: 500 g śmietanki kremówki 30 % (dobrze schłodzonej) 250 g serka mascarpone (dobrze schłodzonego) 2 łyżki cukru pudru ziarenka z Laski wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera do podania: Ciemne Kakao Dr. Oetkera Wszystkie składniki (poza kakao) zmiksować do uzyskania gęstego kremu. Smaki idealnie się dopełniają, ciasto nie jest za słodkie, jego jedyną wadą jest fakt, że trudno poprzestać na jednym kawałku ; ) Dodatkowo: 300 g wydrylowanych wiśni (mogą być mrożone) 2 galaretki wiśniowe 3 i 1/2 szklanki wrzątku Galaretki rozpuścić w podanej ilości wrzątku. Kostka wiśniowa, czyli obłędnie czekoladowe ciasto a’la brownie w towarzystwie kwaskowych wiśni w galaretce i delikatnego waniliowego kremu. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (termoobieg) przez 25 minut. Jajka zmiksować z cukrem, na jasną, puszystą masę (powinny znacznie powiększyć swą objętość).