czas przygotowania: ok. 40 minut (+ 20 minut pieczenia) koszt: ok. 8 zł za porcję Składniki: domowe tortille (100 g mąki, 60 ml wody, szczypta soli) farsz: 190 g czerwonej fasoli z puszki 190 g kukurydzy z puszku 100 g ugotowanego ryżu 100 g szpinaku 1 cebula ząbek czosnku natka pietruszki sos: 200 g pomidorów z puszki lub passaty 1 łyżka oliwy ząbek czosnku 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka oregano sól i chili do smaku 1/2 łyżeczki garam masala awokado do podania Wykonanie: Ingredients: homemade tortillas (100 g flour, 60 ml water, a pinch of salt) stuffing: 190 g canned red beans 190 g canned corn 100 g cooked rice 100 g spinach 1 onion clove of garlic parsley sauce: 200 g canned tomatoes or passata 1 tablespoon of oil clove of garlic 1 teaspoon of sugar 1 teaspoon oregano salt and chili to taste 1/2 teaspoon garam masala avocado to serve Instructions: Prepare homemade tortillas (you can also use ready-made ones) by mixing the ingredients, kneading the dough, then dividing it into two parts, rolling out and frying on a dry pan. Fry the onion with a little bit of oil. Vegan enchiladas 2 servings (1 has 600 kcal) time of preparation: 40 minutes (+ 20 minutes of baking) 🌱 Wegańskie enchiladas 2 porcje (1 ma ok. 600 kcal) Przygotowujemy domowe tortille (można również użyć gotowych) przez zmieszanie składników, wyrobienie ciasta, a następnie podzielenie na dwie części, rozwałkowanie i podsmażenie na suchej patelni. Całość zalewamy sosem i zapiekamy w 180 stopniach ok. 20 minut. Podsmażamy ok. 3 minut (do całkowitego odparowania wody ze szpinaku). Pour the sauce over it and bake for 20 minutes in 180 Celsius degrees. Serve with fresh avocado. Bogate i pyszne wnętrze z aromatycznym pomidorowym sosem🌯🍅