Keto pecan pie (Paleo, LowCarb)

Paulina
Ciasta
27.11.2019 19:23
Keto pecan pie (Paleo, LowCarb)

Coroczny przebój Święta Dziękczynienia Keto pecan pie, czyli ciasto z orzechów pecan robiłam już co prawda jakiś czas temu, ale jest na tyle smaczne, że nie mogło nie znaleźć się na blogu. Na zachętę dodam, że jest ono bardzo proste w przygotowaniu, a efekt końcowy jest wprost zachwycający w smaku! Mimo, że pecan pie ma stricte amerykański rodowód, to nie widzę przeszkód, żeby jego jesienny charakter nie znalazł zastosowania w naszych realiach… Listopad także w naszym kraju obfituje w święta i okazje do spotkań w rodzinnym gronie, co przekłada się także na zwiększoną produkcję słodkości. Na diecie ketogenicznej niska zawartość węglowodanów netto pozostaje jednak priorytetem, stąd usilne próby kopiowania produktów, które nie mieszczą się w tych wyśrubowanych limitach… I tutaj pojawiają się schody, gdyż jest on absolutnie zakazany na diecie ketogenicznej ze względu na bardzo wysoką koncentrację cukru… Jutro wypada bowiem amerykańskie🇺🇸 Thanksgiving (Święto Dziękczynienia), które to z reguły jest głównym momentem w roku, kiedy to na amerykańskich stołach pojawia się ten wypiek. Problemu nie mają osoby stosujące dietę Paleo, bo w tym przypadku syrop klonowy – jako produkt całkowicie naturalny – jest dozwolony. Te już co prawda za nami, ale zapewniam, że brak szczególnej okazji nie jest przeciwwskazaniem do jego wykonania… 😊 My nie celebrujemy Thanksgiving, jednak i u nas okazji by upiec pyszne ciasto z darami jesieni nie brakuje… Można się bowiem zaopatrzyć w bezcukrowy syrop klonowy na bazie erytrytolu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://moderncavegirl.pl/recipe/keto-pecan-pie/