Przepis na domowy rosół

Judyta
Zupy
06.11.2019 6:48
Przepis na domowy rosół

Przepis na domowy rosół Mój przepis na: Składniki: 1 porcja rosołowa z kaczki 1 porcja rosołowa z indyka (lub 30 dkg wołowiny) 1 porcja rosołowa z kury 1 porcja włoszczyzny 5 liści laurowych 10 ziaren pieprzu 1-2 łyżki soli 1 cebula Gdy pojawią się burzyny, zbieramy je łyżką cedzakową i gotujemy ok 2 godziny na bardzo małym ogniu Łyżką cedzakowa wyjmujemy mięso, oddzielamy od kości i wkładamy z powrotem do rosołu Układamy makaron na talerzu, zalewamy gorącym rosołem i posypujemy posiekaną natką pietruszki Bardzo ważne, by mięso było zalane zimną wodą i powoli się gotowało. Zalanie gorąca wodą spowoduje, że szybko zetną się białka w mięsie i nie będą się wydobywały z niego soki. Oczywiście ja też uważam, że mój przepis jest najlepszy, dlatego chcę się z Tobą nim podzielić. Dodajemy przyprawy Cebulę obieramy i opalamy nad palnikiem, a następnie dodajemy do gotującego się wywaru Zagotowujemy rosół, ale nie pozwalamy by wrzał.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://myslipotarganej.pl/przepis-na-domowy-rosol/