Aksamitny krem z dyni z serem Składniki: 1 kg dyni hokkaido 2-3 cm imbiru świeżego 250 ml mleka ok. 750 ml bulionu warzywnego 1 cebula 1 łyżka masła 1 bloczek sera kremowego Hochland z ziołami sól, pieprz do smaku zioła np. szałwia Dynię obrać, wydrążyć pestki, miąższ pokroić w kostkę. Dodać pokrojony ser kremowy Hochland z Ziołami i starty imbir, gotować, aż się rozpuści, zupę zmiksować, rozcieńczyć wedle uznania bulionem, doprawić solą i pieprzem, podawać posypaną ziołami, np. szałwią. Korzystając z sezonu na dynię, przygotujmy prostą i efektowną zupę krem z aksamitnym kremowym serem Hochland! Taki delikatny krem, z pewnością zasmakuje całej rodzinie, a ugotowany raz – może okazać się stałym punktem w naszym jesiennym menu. Sery kremowe Hochland powstają z naturalnych składników: prawdziwego, dojrzewającego żółtego sera, który stanowi główny ich składnik, mleka od zaufanych dostawców, a także aromatycznych ziół i warzyw. Krem z dyni będzie świetnym wyborem, jeśli chcemy przygotować pożywne, rozgrzewające a przy tym naprawdę szybkie danie. W garnku rozgrzać masło, podsmażyć na nim cebulę, dodać dynię, chwilę podsmażać, zalać mlekiem i szklanką bulionu, gotować do miękkości.