️ Mówię Wam znika zanim się obejrzycie😂 82 burak sok 35 całość ma ok. 1200 kcal czas przygotowania: ok. 40 minut (+ pieczenia) koszt: ok. 4.50 zł Składniki: 225 g mąki pszennej 15 g cukru łyżeczka drożdży instant (lub 10g świeżych) 115 ml ciepłego mleka sojowego 20 g oleju roślinnego 20 g jogurtu roślinnego 80 g dżemu jagodowego 2 łyżki mleka sojowego do posmarowania ciasta Wykonanie: Mąkę mieszamy z cukrem i drożdżami. czas przygotowania: ok. 40 minut (+ pieczenia) Ingredients: 225 g wheat flour 15 g sugar a teaspoon of instant yeast (or 10g fresh) 115 ml warm soy milk 20 g of plantbased oil 20 g plantbased yogurt 80 g of blueberry jam 2 tablespoons of soy milk Instructions: Mix flour with sugar and yeast. Ciasto smarujemy mlekiem i pieczemy ok. 25-30 minut. 😍 A dokładniej z dżemem jagodowym😏✌️ Najlepiej smakuje na gorąco! If the dough is too sticky, add more flour. Leave the dough to rise for at least one hour. Grease the dough with milk and bake for 25-30 minutes. Jeśli ciasto jest zbyt klejące dodajemy więcej mąki. Następnie ponownie zagniatamy i rozwałkowujemy na kształt prostokąta.