Składniki: · 1 polędwiczka wieprzowa · Cebula · Olej do smażenia · ½ główki kapusty młodej · 3 Marchewki · Pieprz · · Szczypta cukru · 2 łyżeczki maki pszennej Składniki na farsz: · ½ cebuli · 10 dag pieczarek · Sól · Pieprz · 1 łyżeczka sosu paprykowego · 5 dag szynki · ½ papryki czerwonej · 3 ogórki konserwowe 3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. W tym czasie obieramy drugą cebulę, kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Sposób przygotowania: 1. Mięso obieramy z błonek, kroimy wzdłuż na połowę, tak żeby powstał nam jeden płat, rozbijamy. 17. Polędwiczki po upieczeniu kroimy w krążki, układamy w naczyniu. Gdy kapusta jest już miękka, rozrabiamy mąkę w niewielkiej ilości wody i zaprawiamy kapustę. Farsz nakładamy na środek mięsa i zawijamy w roladę. Polędwiczki nadziewane w młodej kapustce Wszystko co z młodą kapustą jest smaczne. Sól · Odrobinę octu ·