SIEKANY KURCZAK A'LA PIZZA

Magdalena
Obiad
11.10.2019 21:21
SIEKANY KURCZAK A'LA PIZZA

Kurczak w cieście pełni funkcję spodu, który najpierw lekko podpiekamy, a następnie układamy dodatki i ponownie pieczemy w piekarniku. Dzięki pieczeniu w piekarniku nie jest tłuste, a gdy chcemy otrzymać wersję bardziej fit, to rezygnujemy z dodatku majonezu. Do tego danie jest niezwykle proste i dość szybkie w przygotowaniu, a efekt końcowy zaskakuje. Dodajemy oba rodzaje mąki i dokładnie mieszamy np. trzepaczką, aby ciasto było gładkie, bez grudek. Ciasto wykładamy na blaszkę (wymiary 24 x 24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/10/siekany-kurczak-ala-pizza.html