Ciasto z solonym karmelem (składniki na keksówkę 28x12 cm) Solony karmel - 150 ml śmietanki 30% - 100 g cukru - 100 g miodu - 100 g masła - duża szczypta soli (lub więcej, jeśli lubisz) Ciasto - 130 g mąki pszennej tortowej - 50 g masła orzechowego (użyłam pistacjowego) - 3 jajka - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - cały solony karmel Wszystkie składniki umieścić w misie i zmiksować na jednolitą masę. Ja robiłam je już kilkukrotnie, jest przepyszne! P.S.: Piekąc ciasto na większej blaszce (prostokątnej 28x18) możecie na wierzch wyłożyć połówki śliwek, kawałki jabłka, maliny czy plasterki brzoskwini :) Po upieczeniu studzić przez pierwsze 10 min. w formie, następnie na kratce. Wpiszcie je koniecznie na listę i wypróbujcie jeszcze tej jesieni. Gotować przez 20 min. na wolnym ogniu.