Składniki na potrawkę z m ięsa m ielonego, m archewki i kaszy (4 porcje) : średnia cebula 200 g kaszy jęczmiennej 2 marchewki pietruszka 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3 szklanki bulionu (dałam drobiowy) łyżka sosu sojowego sól, pieprz Pulpety: 300 g mięsa mielonego (dałam wieprzowe) 4 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku jajko suszone pomidory (przyprawa), zioła prowansalskie, sól, pieprz Aromatyczna kasza jęczmienna ugotowana z warzywami w bulionie i podana z pulpetami z mięsa mielonego stanowi pyszne urozmaicenie codziennego menu. Potrawka z mięsa mielonego, marchewki i kaszy jęczmiennej to przepis na smaczny i stosunkowo szybki obiad dla wielbicieli kasz. Pulpety smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Całość dusimy na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aby kasza nie przywarła do garnka. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.