Wegański gyros w picie

Obiad
16.08.2019 12:04
Wegański gyros w picie

Wegański gyros w picie 3 porcje (1 ma ok. 590 kcal) czas przygotowania: ok. 30 minut (+ 15 minut gotowania) koszt: ok. 6,10 zł za porcję Składniki: pita: 225 g mąki pszennej , 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka drożdży instant 135 ml ciepłej wody 1 łyżka oliwy gyros: 150 g kotletów sojowych 3/4 opakowania przyprawy do gyrosa bez soli szczypta chili sos: 300 g jogurtu roślinnego 2 ząbki czosnku świeża kolendra pieprz lub chili do smaku do podania: sałata lodowa 1.5 pomidora 1.5 papryki parę plastrów czerwonej cebuli Wykonanie: Mąkę mieszamy z cukrem i drożdżami. Vegan gyros in pita bread 3 servings (1 has 590 kcal) time of preparation: 30 minutes (+ 15 minutes of cooking) Ingredients: pita: 225 g of wheat flour, 1 teaspoon of sugar 1 teaspoon of instant yeast 135 ml of warm water 1 tablespoon of oil Gyros: 150 g soya cutlets 3/4 package of gyros spice without salt pinch of chili sauce: 300 g of plantbased yoghurt 2 cloves of garlic fresh coriander pepper or chili to taste for serving: lettuce 1.5 of tomatoes 1.5 of red bell pepper a few slices of red onion Instructions: Mix the flour with sugar and yeast. Co powiecie na domowy kebab w picie z kotletów sojowych zamarynowanych w przyprawie do gyrosa? Rozwałkowujemy je, podsypując mąką i pieczemy w rozgrzanym piekarniku (250 stopni) ok. 3-4 minuty każdą. Nie od dziś wiadomo, że Polacy spożywają nadprogramową ilość soli, a ograniczenie jej w naszym codziennym menu wcale nie jest tak proste, zwłaszcza jeśli spożywamy dużo przetworzonych posiłków. Kroimy na mniejsze kawałki, zasypujemy przyprawą, dodajemy chili i odstawiamy na godzinę do zamarynowania. Na koniec dodajemy oliwę i zagniatamy ciasto (2-3 minuty). Użyłam przyprawy z nowej linii knorrpolska w 100% z naturalnych składników bez dodatku soli i cukru! Roll them out, sprinkle with flour and bake in a preheated oven (at 250 Celsius degrees) for about 3-4 minutes each. Cook the chops in vegetable broth or water for approx. Kotlety gotujemy w bulionie warzywnym lub wodzie ok. 3 minuty. At the end, add the oil and knead the dough (for 2-3 minutes). Set aside for an hour to rise.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/weganski-gyros-w-picie/