Składniki (blaszka 23/33) ciasto: masło 25 dag, cukier puder 15 dag, mąka pszenna 30 dag, mąka ziemniaczana 2 łyżki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, jajka 6 szt, dodatkowo: rabarbar pokrojony 0,5 kg, kruszonka: mąka pszenna 20 dag, masło 12 dag, starta skórka cytryny 1 łyżka, cukier 10 dag, Sposób przygotowania: Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Suche składniki mieszamy w osobnej misce i stopniowo dodajemy do masy i miksujemy. Ciasto pieczemy w 170 st.C przez 50 min. do suchego patyczka. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2019/08/ciasto-ucierane-z-rabarbarem-i-kruszonka.html