Składniki: 100 g mieszanki kaszy i strączków 100 g sera feta garść fasolki szparagowej 1 ogórek gruntowy 1 mała czerwona cebula pół pęczka natki pietruszki sok z połowy cytryny 2 łyżeczki oliwy extra virgin 1 łyżeczka przyprawy za’atar (opcjonalnie) Do fasolki wrzucamy pokrojony w kostkę ogórek (ja go nie obierałam), pokrojoną w drobną kostkę cebulę, poszatkowaną natkę, pokrojony w kostkę ser. Z fasolki odcinamy brzydkie końcówki, kroimy w mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości, odcedzamy i wrzucamy do miski. Nie dość, że są pożywne (zdrowe, wiadomo), to jeszcze spokojnie można zrobić je dzień wcześniej. Do tego porządna ilość oliwy i soku z cytryny.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/peczak-z-soczewica-fasolka-szparagowa-i-feta/