- 1 i 1/3 szklanki mąki ryżowej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 3 jajka - 1 szklanka mleka ryżowego - 1/2 szklanki oleju - 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: - 1 filet z kurczaka - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 garście świeżego szpinaku - 10 szt. pomidorów suszonych - olej do smażenia z suszonych pomidorów - sól, pieprz Sos: - 1 puszka pomidorów - 1-2 ząbki czosnku - 1 łyżeczka oregano - sól, pieprz Wykonanie: Naleśniki: Do miski wbijamy jajka i rozbełtujemy je. Bezglutenowe naleśniki z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami Bezglutenowe naleśniki w wersji wytrawnej z przepysznym nadzieniem polecają się na obiad. Dzięki suszonym pomidorom, które są aromatyczne i intensywne w smaku, nadzienie jest wyraziste, a delikatny w smaku kurczak oraz szpinak idealnie się tu wpasowują. Dzięki suszonym pomidorom, które są aromatyczne i intensywne w smaku, nadzienie jest wyraziste, a delikatny w smaku kurczak oraz szpinak idealnie się tu wpasowują. Naleśniki wykonane są z mąki ryżowej z dodatkiem mąki ziemniaczanej oraz mleka ryżowego. ! Składniki: Ciasto naleśnikowe: Na patelni rozgrzewamy olej z suszonych pomidorów i wrzucamy cebulę oraz czosnek. Dodatkowo, aby naleśnik nie był za suchy, podałam sos pomidorowy, który zarówno na ciepło, jak i na zimno pasuje znakomicie. Dodatkowo, aby naleśnik nie był za suchy, podałam sos pomidorowy, który zarówno na ciepło, jak i na zimno pasuje znakomicie. Na patelni rozgrzewamy olej z suszonych pomidorów i wrzucamy cebulę oraz czosnek. Następnie smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron, na złocisty kolor. U mnie nadzienie jest wytrawne... z kurczakiem, szpinakiem oraz suszonymi pomidorami. U mnie nadzienie jest wytrawne... z kurczakiem, szpinakiem oraz suszonymi pomidorami. Są także elastyczne i nie łamią się, więc nie ma problemu z ich przekładaniem. Pomidory suszone odsączamy z oleju i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie dodajemy mąkę ryżową zmieszaną z mąką ziemniaczaną oraz sól. Następnie dodajemy suszone pomidory oraz świeży szpinak i czekamy, aż straci jędrność. Następnie dodajemy suszone pomidory oraz świeży szpinak i czekamy, aż straci jędrność.