Domowy paprykarz warzywny

Monika
Przekąski
19.07.2019 21:07
Domowy paprykarz warzywny

składniki - 150 g ugotowanego ryżu (użyłam brązowego), czyli około 50 g suchego - 1 mała marchewka - 1/2 małej pietruszki - 1/2 cebuli - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki - 1 łyżka sosu sojowego - 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego lub 1 mały ząbek czosnku - 2 łyżki wody - 1 łyżka tłuszczu do podsmażenia (użyłam oleju kokosowego) - ew. sól i pieprz przygotowanie - Marchewkę, pietruszkę i cebulę obierz. Całość podsmażaj przez około 5 minut (do miękkości warzyw), co jakiś czas mieszając. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na małych oczkach tarki, a cebulę pokrój w drobną kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://viagusto.pl/weganski-paprykarz-domowy-paprykarz-z-ryzem/