Składniki: Szklanka 250 ml Blaszka 25x35 cm - Herbatniki kakaowe 250 g - Mleko 1 l - Kasza manna szklanka - Masło 200 g - Cukier 3/4 szklanki - Cukier waniliowy łyżka - truskawki 500 g - Galaretka truskawkowa 2 Przygotowanie: W Garnku zagotować 750 ml mleka z cukrami oraz masłem. W pozostałych 250 ml mleka wymieszać kasze mannę i wlać do gotującego się mleka. Gotować przez ok. 2-3 minuty cały czas mieszając na wolnym ogniu do czasu, aż masa zgęstnieje. Ostawiamy na ok. 15 minut W 750 ml wrzątku rozpuścić galaretki i odstawić do przestudzenia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2019/06/grysikowiec-z-truskawkami-ciasto-z.html