Doprawić solą i pieprzem makaron z groszkami odcedzić (część wody zachować) na durszlaku, następnie natychmiast przełożyć z powrotem do garnka i wymieszać z sosem śmietanowo-jajecznym przełożyć na 2 talerze. 60 g strączków zielonego groszku125 g zielonego groszku (u mnie mrożony)250 g makaronu150 g śmietany kremówki1 jajko Msól, pieprz30 g parmezanu1 bio cytrynaPrzygotowanie: Zapraszam na prosty makaronowy obiad z dodatkiem groszku cukrowego, groszku w zielonych strączkach i zielonego groszku. 4 minuty przed końcem gotowania dodać do gotującego się makaronu zamrożony groszek, a 1 minutę przed końcem pokrojone strączki groszku w małym rondelku zagotować śmietankę. Cytrynę sparzyć, z połowy wycisnąć sok, z drugiej połówki odkroić 4 cienkie plasterki.