Ciasto Lion bez pieczenia

Monika
Ciasta
14.06.2019 13:58
Ciasto Lion bez pieczenia

Składniki: (Blaszka 25x35 cm) - Herbatniki pojedyncze opakowanie ok 40 sztuk - Masa kajmakowa puszka 510 g - Ryż preparowany 90 g - Mascarpone 500 g - Śmietanka 30 % 400 ml - Orzeszki ziemne prażone 100 g - Cukier puder 2 pełne łyżki - Batonik Lion - Żelatyna łyżka - Woda 3 łyżki Przygotowanie: Układamy kolejną warstwę herbatników dociskając do masy z ryżu preparowanego. Żelatynę zalać wodą i odstawić na 10 minut do napęcznienia. Układamy kolejną warstwę herbatników dociskając do masy z ryżu preparowanego. Żelatynę zalać wodą i odstawić na 10 minut do napęcznienia. Na koniec cały czas miksując wlewamy przestudzoną ale cały czas płyną żelatynę. Na koniec cały czas miksując wlewamy przestudzoną ale cały czas płyną żelatynę. Na koniec ciasto posypujemy pozostałą częścią orzeszków oraz pokrojonym drobno batonikiem Lion. Na koniec ciasto posypujemy pozostałą częścią orzeszków oraz pokrojonym drobno batonikiem Lion. Ryż wymieszać w misce z masą kajmakową oraz połową orzeszków ziemnych. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Ryż wymieszać w misce z masą kajmakową oraz połową orzeszków ziemnych. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2019/06/ciasto-lion-bez-pieczenia.html