Ciasto rabarbarowe (na jogurcie i oleju)

Ciasta
09.06.2019 18:48
Ciasto rabarbarowe (na jogurcie i oleju)

Składniki : 300 g świeżego rabarbaru 125 ml oleju o neutralnym smaku 125 ml jogurtu naturalnego 320 g mąki pszennej typ 450 100 g cukru 20 g cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 jajka (L) 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej 1/2 łyżeczki soli Spóźnialskim i tym co jeszcze nie mają pomysłu na prezent przypominam, że z tej okazji na hasło durszlak10 , mam dla was 10% rabat na zakupy w e-sklepie : www.manufaktura-wielkopolska.pl, kod możecie wykorzystać do 30 czerwca. Pamiętajcie o swoich mamach bo już w niedziele jest ich święto, ja na swoje nie mogę się doczekać. Nie miksujemy zbyt długo . 2. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym. Jego zapach sprawia, że od razu myślami przenoszę się do domu rodzinnego i mojej mamy, która tak pachnące ciasto ucierane ręcznie wyrabiała i piekła w starym prodiżu. Z wierzchu czasem ciasto obficie posypane było cukrem pudrem, zmielonym w prostym młynku do kawy. Polewa : 100 g białej czekolady 2 łyżeczki liofilizowanych truskawek 30 g orzechów laskowych Wykonanie : 3. Rabarbar myjemy i osuszamy bardzo dokładnie następnie kroimy na plastry o grubości ok. 0,5 cm.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://vaniliowoczekolodowa.blogspot.com/2019/05/ciasto-rabarbarowe-na-jogurcie-i-oleju.html