Składniki na kotlety mielone z mozzarellą i pieczarkami (około 6 sztuk) : 500 g mięsa mielonego (wołowo-wieprzowego) 2 ząbki czosnku jajko opakowanie mozzarelli (około 120 g) 5-6 pieczarek 1 czerstwa kajzerka sól, pieprz, papryka słodka lub ostra, natka pietruszki suszona bułka tarta ol ej Przygotowanie Bułkę moczymy w wodzie odciskamy i rozdrabniamy widelcem lub mielimy. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Kotlety mielone z mozzarellą i pieczarkami to prosty przepis na nieco urozmaicone tradycyjne kotlety mielone. Ser mozzarella ścieramy na tarce lub kroimy w kostkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://e-przepisykulinarne.pl/2013/10/kotlety-mielone-z-mozzarella/