Filet z indyka w sosie

Obiad
02.05.2019 9:00
Filet z indyka w sosie

Zdrowe, pyszne i szybkie w przygotowaniu. Składniki: 500-600 g. fileta z indyka 1,5 szklanki bulionu 1 cebula sól, pieprz, czosnek granulowany 1-2 łyżki mąki do obtoczenia mięsa olej do smażenia Wykonanie: Ze względu na dużą ilość białka, a małą zawartość tłuszczu jest lekkostrawne i łatwo przyswajalne. Podsmażyć na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony. Indyk w sosie, który dziś Wam proponuję, dusi się 25 minut. W trakcie duszenia, można jeszcze delikatnie podlać mięso wodą. Zawiera sporą ilość cynku, magnezu i potasu, a także witaminy z grupy B. Indyk jest bardzo wdzięcznym mięsem, ponieważ przygotowuje się go szybko. Przykryć patelnię i dusić mięso około 25 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2019/05/filet-z-indyka-w-sosie.html