Pierogi z ciasta francuskiego ze szpinakiem i fetą

Ulla
Przekąski
30.04.2019 8:27
Pierogi z ciasta francuskiego ze szpinakiem i fetą

Szpinak z fetą czyli pierogi z ciasta francuskiego Te pierogi robi się w kilka minut, nie ma zabawy z mąką, wałkowaniem. Szpinak z fetą czyli pierogi z ciasta francuskiego 0,5 kg mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz opakowanie sera feta ciasto francuskie 1 jajko Tak to wygląda na żywo : ) Do pierogów możemy dodać sos – najprostszy to sos czosnkowy Smacznego ! ps. jeśli zostanie Ci farsz, zawsze możesz go dodać do makaronu i mieć pyszny obiad następnego dnia : ) Na każdy kwadrat nakładamy łyżkę nadzienia i sklejamy tak jak pierogi, tylko boki możesz przygnieść jeszcze widelcem, będzie fajniej wyglądać. Na formie do pieczenia rozkłądamy papier do pieczenia, układamy pierogi, zachowaj odstęp pierogi lekko zwiększą objętość. Znasz te sytuacje gdy dzwonią goście, że już są w drodze .. a Ty przerażenie, co ja dam im do jedzenia ? Na początek wyciągamy z lodówki ciasto francuskie, niech dojdzie do temperatury pokojowej. Nie solimy – bo sól mamy już z sera. Ponieważ składniki możesz mieć zawsze w lodówce, to przygotowanie będzie banalnie proste.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuchnianawzgorzu.pl/szpinak-z-feta-czyli-pierogi-z-ciasta-francuskiego/