SKŁADNIKI: mąka pszenna – 150 g masło – 140 g cukier puder – 70 g mąka ziemniaczana – 60 g gorzkie kakao – 40 g jajko – 1 szt. biała czekolada – 300 g śmietanka 30% – 150 ml wiśnie mrożone lub świeże – 200 g mąka ziemniaczana – 1,5 łyżki cukier – 4 łyżki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąki przesiewamy na blat, dodajemy masło pokrojone w kostkę, cukier puder, kakao i jajko. Wczoraj szukałam na swoim blogu sprawdzonego w zeszłym roku przepisu na czekoladowy mazurek z wiśniami i biała czekoladą i ku mojemu zdziwieniu okazało się, że jeszcze go to nie mam. Czekoladę kroimy na małe kawałki, dodajemy do gorącej, ale nie gotującej się już śmietanki , czekamy 2 minuty i mieszamy. W soku z wiśni rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną i dodajemy do owoców . Czym prędzej postanowiłam to naprawić i wzbogacić moją blogową listę przepisów na wielkanocne dania. Wielkanoc już blisko, więc czas zrobić listę zakupów i powoli zabrać się do kulinarnych przygotowań.