W kupnych zazwyczaj jest cała tablica Mendelejewa 😉 Składniki (na 7 małych kotlecików): Kotleciki: - 400 g białych filetów rybnych (np. mintaj, miruna, dorsz) - 1 czerstwa bułka + mleko do namoczenia - 1 szalotka - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki - sól - pieprz - 1 łyżka oleju + 1 łyżka masła (do smażenia) Dodatkowo: - 7 bułek do burgerów - sałata lodowa - pomidor - ogórek - kiełki (np. jarmuż, rzodkiewka) - sos curry Winiary w butelce Przygotowanie: Kotleciki: Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i przełożyć do miseczki. Na dolnej bułce położyć sałatę lodową, potem kotlecika rybnego, plasterek pomidora (lekko posolić), plasterki ogórka i kiełki. → Jajko sadzone na boczku z roszponką i kozim serem → Grillowana bagietka faszerowana pieczarkami serem lazur Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoty kolor. Można iść na łatwiznę i użyć kupnych bułek, ale polecam upiec je własnoręcznie. Dzisiaj przedstawiam fishburgera, czyli panierowany kotlet rybny, sałata lodowa, pomidor, ogórek, kiełki i sos curry.